Bahan A:-
- 2 cawan susu cair (*bole guna susu segar)
- 1 cawan minyak masak/250 gm mentega & cairkan. (*bole guna minyak masak)
- 1 3/4 cawan gula kastor (*bole guna brown sugar)
- 1 biji telor
- 1 sudu besar coklat emulco
- 250 gram tepung superfine/tepung gandum (*bole guna tepung naik sendiri)
- 50 gram serbuk koko (*bole guna Van Houten)
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh soda bikarbonat (bole jgk x letak baking powder n soda sebab menggunakan tepung naik sendiri)
- Satukan bahan A hingga sebati. Kacau guna whisker sahaja.
- Ayak bahan B dan masukkan ke dalam bahan A dan kacau rata, jangan terlebih kacau.
- Tuang 3/4 penuh ke dalam acuan kertas/muffin cups dan kukus selama 10 - 15 minit. (*bole balut penutup kukusan dgn towel).
No comments:
Post a Comment